проблем с пълномощно

natasha2005@abv.bg
09.02.2022г. 09:36:32

Здравейте!

Имам издадено пълномощно от управителя на фирмата, в която работя. В него е записано да го представлявам пред всички държавни, административни, финансови и данъчни институции, като допълнително се упоменават няколко такива. Обаче се оказва в един момент при ползване на това пълномощно, че една от тези инстанции вече е с друго наименование. Примерно КТИ била преименувана в Областна дирекция "Земеделие". И не ми уважиха пълномощното. Факта, че изрично е написано , че важи пред всички институции, мисля че не обезсилва пълномощното.  Дали е така? Благодаря за отговора.

Правни мнения, съвети и коментари

09.02.2022г. 11:18
Здравейте, Наташа, препоръчително е да се прегледа пълномощното за точен и коректен отговор, но от съответната институция нямат основание да отказват, след като в пълномощното е посочено, че упълномощаването е за пред всички държавни и общински институции. Поздрави, адв. Николина Митова тел. 0898 303092
Iliq Pavlov
01.11.2022г. 09:29
Възникват случаи, при които упълномощени лица решават да злоупотребят доверието ви и правата си. Тогава често е трудно да се докаже точният момент на прекратяване на упълномощаването, дори и да получите обратно документа си. Не забравяйте да се консултирате с добър адвокат във връзка с упълномощаване и подобни правни казуси. При нужда се свържете с нашата адвокатска кантора.

Коментар