Изгонване на семейство с малки деца

eramea@abv.bg
16.07.2020г. 10:15:01

Здравейте,

Казуса ми е следния: Живея с мъж на семейни начела, с който имаме 4месечни близнаци. Живеем в София, в къща, като в имота има две къщи и едната е обитавана от майката на мъжа ми. Тя е собственик на целия имот. Нашата част е поддържана и ремонтирана само от мъжа ми, който я обитава от 25г. След конфликт между тях, тя заплаши, че ще ни изгони от имота си. Аз притежавам апартамент, закупен с ипотечен кредит, който в момента се дава под наем. Когато търсих наематели, разбрах, че семейства с малки деца е доста трудно да бъдат изгонени ако не искат.

Можем ли да бъдем изгонени? Закона по някакъв начин пази ли семействата с малки деца и има ли значение това, че аз имам собственост и това че нямаме брак? 

Благодаря!

Правни мнения, съвети и коментари

16.07.2020г. 10:21
Здравейте, няма изрична законова разпоредба относно изгонване на семейство с малки деца. Има особености в Семейния кодекс относно семейното жилище и предоставяне на родителски права на майката при развод, в случаите, когато семейното жилище не е нейна собственост, но това не е случаят. За съжаление само морални са правилата относно живеенето на семейство с малки деца и евентуална забрана за изгонването им.

Коментар