Завеждане под съдебна отговорност за лъжа.

18.03.2009г. 03:30:39

Здравейте, Претърсих вашият сайт, както и доста други с цел да намеря отговор на един въпрос за който не съм компетентен, но не успях. За това ще пусна тази тема, и ако има хора наясно с проблема и решението му нека споделят тяхното виждане.

От съображения за сигурност няма да споменавам имена: Като цяло проблема се състои в това че в момента се води дело за попечителство над малолетно дете, от страна на майката срещу Бащата на детето. Те са официално разведени, но майката иска да спечели попечителството над малолетната си (5 годишна) дъщеря. Паралелно с това се води и дело за неизплащане на издръжката от страна на бащата в продължение на година и няколко месеца. Аз като приближен на Майката съм в час с нещата и съм сигурен че издръжки не са превеждани от страна на Бащата.

НО... Уважаемият господин е представил копие на преводни нареждания за същият период (вероятно подправени) пред съда, и допълнително споразумение м/у Него и Брат му. В това споразумение е опоменато че за този период от време, Брата е упълномощен да изпраща парите вместо Бащата на детето, за което всъщност са и копията на платежните нареждания. Но пак казвам такива пари не са пристигали. Дори и пощенският клон да е пропуснал да изпрати известие, за 1 година поне едно щеше да се получи, или поне името на Майката да фигурира в регистъра на Пощенския клон. Но нейсе. Нито едното, нито другото.

ВЪПРОСЪТ ми е може ли Брата на Бащата да се приведе под съдебна отговорност за лъжа че е внасял пари вместо Бащата т.е. да бъде съден. Той би трябвало да е наясно с измамата изготвена от Бащата на детето с цел да се отърве от делото за издръжка. Предварително се извинявам ако съм допуснал грешка поради незнание в описанието на проблема, или ако този проблем е разискван в друга тема. Предварително Хиляди Благодарности за отговорите на хора компетентни в тази област.

С Уважение...

Правни мнения, съвети и коментари

Коментар