Казус - Осъден ефективно,поради предходна условна присъда.

 • Създадено на: 4.10.2019 г. 2:47:42

  Име: sachoivanov

  Здравейте,бих искал да получа отговор по следния казус: грижа се от много години за изоставено от родителите си и всички близки момче,без да съм му никакъв.Преди около 2 години момчето се сдоби с условна присъда от 5 месеца,защото пое вина за деяние,с което няма нищо общо,но за да спаси приятел от затвор,преди около месец беше заловен да управлява МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила и беше осъден на 4 месеца ефективно.Момчето е с висше образование и в момента е записано да продължава магистратура,семейното му и социално състояние е незавидно,бих искал да знам колко месеца ще лежи в затвора ефективно?

  Правни мнения, съвети и коментари

  • Здравейте, лицето следва да изтърпи наложеното наказание лишаване от свобода, така както е постановено - 4 месеца, като се приспада времето на предварителното му задържане в ареста. Поздрави, адв. Николина Митова

  • 7.10.2019 г. 5:46:27

   Блогодаря за отговора,но на 10.10.2019 година предстои ново дело за присъединяване на условната присъда от 5 месеца,възможна ли е кумулация или ще трябва да лежи в затвора 9 месеца?

  • Съветът ми е да коментирате въпросите на място с адвокат - специалист по наказателно право след преглед на необходимите документи.