Оттегляне на декларация за предоставена адресна регистрация на чужденец

Neli_6640@abv.bg
30.11.2018г. 04:41:58

Здравейте, имам следния казус : Аз съм собственик на имот и преди време, подписах декларация, че предоставям моя адрес за пребиваване на чужденец в рамките на една година в България във връзка с издаване на Разрешение за пребиваване в страната. Въпроса ми е следния : аз като собственик, мога ли едностранно да оттегля декларацията в служба Миграция, че не желая чужденеца да се води на моя адрес или е необходимо да получа съгласие и от него? Благодаря предварително! 

Правни мнения, съвети и коментари

30.11.2018г. 05:32
Здравейте, можете едностранно да оттеглите декларацията си в Служба "Миграция", че не желаете чужденецът вече да се води на Вашия адрес.
01.04.2019г. 09:52
Здравейте, благодаря за отговора! В един бъдещ момент ако взема решение да оттегля декларацията в Служба "Миграция" дължа ли обяснение, дори и писмено такова защо искам да я оттегля ? Подлежа ли на някъкъв вид сканкция или глоба от държавата ? Последен въпрос : В декларацията е посочено, че чужденеца може да пребивава на моя адрес за една година, в този случай той има ли законното право, във всеки един момент да живее на посочения адрес ?

Коментар