Между роднински неволи

zlokote_@abv.bg
20.07.2018г. 12:45:19

Здравейте,моя казус е доста объркан и наивен.Баща ми почина преди 11г.Аз и брат ми наследихме по 1/6 от имота.В последствие и батко  почина , съпругата и децата му наследиха неговата част.Майка ми живее в апартамента ,аз и те живеем  в друг град . Преди известно време поискаха от мен да откупя техния дял и да им наплатя определена сума.До тук добре ,съгласих се на юнашко доверие и им ги платих.Но ,парите трябваше да ги превеждам по банкова сметка която обслужва кредит на вуйната на племенниците ми,който беше изтеглен за да може племеницата ми да си купи апартамент.Всичко е на устни договорки и нямам нищо черно на бяло ,освен ,че съм превеждала пари по тази сметка.Сега когато поисках да отидем да заверим сделката нотариално ,жената на батко отказва и иска още пари.Нямам намерение да им давам  ,защото и тези които им дадох са повече от стойноста на имота ( да помогна на племеницата) Въпроса ми е ,ако откажат да ми прехвърлят дела на мое име ,какви шансове имам  да си върна парите от вуйната?

Правни мнения, съвети и коментари

20.07.2018г. 07:53
Здравейте, казусът е сериозен и съветът ми е да се консултирате на място с адвокат. Необходимо е да се прегледат платежните нареждания и основанието, което сте посочили в тях за плащане. Със свидетелски показания в евентуален исков процес може да се установи договорката, която описвате - а именно, че извършените плащания представляват продажна цена на съсобствената 1/6 ид. ч. на наследниците на брат Ви.
zlokote_@abv.bg
20.07.2018г. 08:03
Аз съм в чужбина и преводите са правени през сайт.Като основание съм писала ,Other .Не намерих по подходящо от това което има в сайта, а и не допусках ,че така ще постъпи жената на брат ми :(
23.07.2018г. 10:16
При това описание ще бъде трудно да се установи в бъдещ съдебен процес, че извършените плащания са продажна цена. Въпреки това препоръчвам да се консултирате на място с адвокат, когато се приберете в България.
zlokote_@abv.bg
24.07.2018г. 01:24
Благодаря за съвета :)

Коментар