Покупка на имот с ипотечен кредит

Fhjyfcnk
23.02.2018г. 11:58:14

Здравейте, 

С човека с когото живеем на семейни начала планираме покупка на жилище с ипотечен кредит. Тъй като неговият доход е по-добър, ипотеката ще бъде на негово име. 

В случаят, казусът е следния: Той има предишен брак, като в момента тече процедурата по развода, която едва ли ще приключи преди закупуването на имота. Какви са вариантите при покупка на имот с ипотечен кредит, собствеността да бъде записана на друго лице, а самата ипотека да е на негово или съответно наше име ( аз в качеството на съдлъжник).

Правни мнения, съвети и коментари

25.02.2018г. 01:36
Здравейте! Това, което целите се нарича договор в полза на трето лице. С други думи искате Вашият приятел да отговаря за задължението, а имотът да се води на името на друг. Да, възможно е на практика, но се съмнявам във Вашият случай дали Банката ще разреши това, тъй като той все още е в брачни отношения със съпругата си. Т.е., за да се случи това, което искате, ще трябва съгласие от неговата съпруга, а тя при тази ситуация едва ли ще даде. Но, най-доброто е на место да потърсите адвокат и при повече информация би следвало да се намери и възможност. Успех! С уважение, адв.Чанкова София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1 телефон 0887 201 222

Коментар