Пълномощтно

evelina.metodieva@gmail.com
24.01.2018г. 12:03:34

Здравейте имам следния казус.

Имаме неоправени от дядо ми земи в селото в което живеем. Миналата година прекара инсулт с което не може сам да се представлява, а няма как да изкараме нотариално пълномощтно, трябва да минем през съд. За въпросните земи не са подавани никакви документи за възтановяване на реституционни права, но докато беше добре не даваше никаква информация за тях, и сега за нас остава блъскане на глави, а от нито една институция не ни предоставят информация , докато той е жив. Искаме да заведем частно дело за преопълномощаване, но незнам как да го формулирам , а след това трябва да заведем и за имотите.

Благодаря предварително

Правни мнения, съвети и коментари

24.01.2018г. 09:03
Здравейте, необходимо е да упълномощите адвокат, който да Ви представлява по дело за поставяне под ограничено (пълно) запрещение на дядо Ви и назначаване на попечител, съответно настойник. Относно правото на възстановяване на право на собственост върху земеделски земи - законовите срокове за подаване на съответните заявления към Общинската служба по земеделие и гори отдавна са изтекли съгласно Закона за собствеността и ползването на земеделски земи. Въпреки това, препоръчвам да се консултирате с адвокат.
25.02.2018г. 01:50
Здравейте! След като дядо Ви не е поставен под запращение, това означава, че можете да повикате Нотариус на место и да бъде съставено пълномощно, с което той да упълномощи определено лице да го представлява при възстановяване на собствеността на земеделските земи. Тук няма да срещнете проблем. Предупреждавам обаче, че правото на възстановяване на собственост върху земеделски земи изтече през м. май 2007 година. Пак може да докажете собственост, но не чрез иска по чл.11, ал.2 от ЗСПЗЗ. Когато възстановите собствеността, тогава вече може да се осъществи и делбата. Нужен Ви е адвокат, който да Ви представлява и води. Успех! С уважение, адв.Чанкова София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1 телефон 0887 201 222

Коментар