Да подам ли жалба

14.12.2009г. 09:43:19
Запознах се с мъж на 36 години аз съм на 21 години. Движихме в една компания 2-3 месеца. Той си падаше по мен а аз не. В един момент той си въобрази, че ходим и започна да ми казва ти що поздравяваш този и онзи аз ще го бия. На мен ми писна и му казах, че не искам да говоря повече с него и да го познавам даже и номера ми да изтрие и да ме остави намира. Тогава ме заплаши с пистолет, по това време и някакъв скрит номер ми звънеше на ден по 4-5 пъти, когато отговорех човека мълчеше 2-3 пъти съм отговаряла после спрях на скрити номера. Започна да ме следи кога излизам от квартирата кога се прибирам и по заведенията обикаля да ме търси,идва на работата ми почти всеки ден да ми досажда а от случая с пистолета минаха 8 месеца. Мислех, че ще се откаже но преди няколко дена и на вратата хлопаше в квартирата май се опитваше да я разбие. Да подам ли жалба в полицията или в прокуратурата - но нямам доказателства. И дали ако подам жалба няма да го озлобя много повече взима химия и тренира усилено във фитнеса и си мисли, че никои не може да му посегне, а ако някои му посегнел единият от двамата щял да бъде мъртъв. Какво бихте ме посъветвали ?

Правни мнения, съвети и коментари

04.09.2017г. 04:43
Подайте жалба в МВР, те най-вероятно ще му напишат предупредителен протокол, после го използвайте като доказателство заедно с копие от жалбата в полицията и подайте друга в прокуратурата опишете ситуацията и намерете свидетел, който може да допринесе за изясняване и запълване на неяснотите относно казуса ви пред съда.
22.10.2017г. 11:32
Здравейте! Страхът и притесненията в такива случаи са много по-силни от реалната картина. Моят съвет е да се обърнете към близкото МВР, което ще рече по местоизвършване на деянието, т.е., към това МВР на територията на която сте получили заплахите. В такива случаи , на основание чл.65, ал.1 от Закона за МВР се извиква лицето, запознават го с Вашата жалба и се съставя предупредителен протокол. Ако атаките от въпросното лице не престанат, тогава вече имате възможност да се обърнете и към Прокуратурата за съдействие. С уважение, адв.Чанкова София, ул. "Три уши", 1, етаж 3, офис 1 телефон 0887 201 222

Коментар