Пълнмощно за дете

29.06.2011г. 06:53:15
Здравейте! Разведена съм и живея в чужбина със сина си, който е на 5 г. и искам да се приберем в България за кратка ваканция. Пълномощното от бащата на детето за пътуване извън България и придружено от мен е вече с изтекъл срок и се нуждая от нов такъв документ. Интересувам се, може ли бившия ми мъж да ми направи пълномощно, само разполагайки с моите пълни данни от личната карта без да е необходимо моето присъствие пред нотариуса. Благодаря Ви!

Правни мнения, съвети и коментари

04.09.2017г. 03:34
Г-жо не зная кой ви прави пълномощните, но какво значи срока му бил изтекъл, пълномощно не е валидно единствено ако е оттеглено от упълномощителят. Ако и двамата сте български граждани отидете в посолството за да направите пълномощното, не ходете при чужди нотариуси, защото давам ви пример "живеете в САЩ да речем бащата е българин, отива при нотариус в САЩ и му казва пълномощното е валидно 1 година, Вие идвате в България и решавате да отидете на плаж в Гърция, на границата митничаря ви казва, че имате лист хартия без никаква стойност- и ще е прав!" Вие сте български граждани, това че живееш някъде не те прави гражданин на другата страна!" Пълномощни на български граждани в чужбина се правят в посолството!
17.10.2017г. 04:22
Здравейте!Да, възможно е.Освен Вашите данни ще трябват данните и на детето от акта за разждане и задграничния паспорт, ако има такъв. адв.Ивалина Димитрова, служебен адрес:гр.Варна, ул."Св.Св.Кирил и Методий"23, тел.0899783674

Коментар