Телефонен тормоз от А1 кредитна карта

pavlinlesidrenski@abv.bg
10.06.2020г. 10:08:21

Здравейте,

преди няколко месеца, мой бивш колега си направи кредитна карта към А1 и ми се обадиха дали съм съгласен да съм лице за контакт, аз потвърдих по телефона, че нямам против.

Обаче последните два месеца, явно не си плаща вноските и ми звънят между 3-5 пъти месечно, в началото им обяснявах, че ще му предам, последните пъти им обясних, че няма какво да направя предал съм му и това е, това че съм лице за контакт, не означва, че трябва да ме тормозят всяка седмица, че и по два пъти. Казах, че не искам да ме притесняват повече, но продължават да ми звънят. Обясняват ми, че трябвало той да отиде и да ме смени като лице за контакт, естесвено няколко път му казах, но той даже и не ми вдига вече.

Какво мога да предприема, за да престанат да ми звънят и законово ли е? Едно е да си лице за контакт и да ти звънят на няколко месеца веднъж, друго е да те тормозят, сякаш аз съм длъжник.

Писах на А1, но все още нямам отговор.

Правни мнения, съвети и коментари

11.06.2020г. 09:32
Здравейте, г-н Лесидренски, правилно сте подал заявление до А1, като ако не получите адекватен писмен отговор, можете да сезирате и Комисията по защита на личните данни, Комисията за регулиране на съобщенията, както и полицията и прокуратурата, защото както описвате, Ви се упражнява телефонен тормоз. Поздрави, адв. Николина Митова тел. 0898 303092
valcho26@abv.bg
08.07.2020г. 06:56
Желая да прекратят предсочно договорът си с А1

Коментар