Казус - Телефонен тормоз от А1 кредитна карта

 • Създадено на: 10.6.2020 г. 19:08:21

  Име: pavlinlesidrenski

  Здравейте,

  преди няколко месеца, мой бивш колега си направи кредитна карта към А1 и ми се обадиха дали съм съгласен да съм лице за контакт, аз потвърдих по телефона, че нямам против.

  Обаче последните два месеца, явно не си плаща вноските и ми звънят между 3-5 пъти месечно, в началото им обяснявах, че ще му предам, последните пъти им обясних, че няма какво да направя предал съм му и това е, това че съм лице за контакт, не означва, че трябва да ме тормозят всяка седмица, че и по два пъти. Казах, че не искам да ме притесняват повече, но продължават да ми звънят. Обясняват ми, че трябвало той да отиде и да ме смени като лице за контакт, естесвено няколко път му казах, но той даже и не ми вдига вече.

  Какво мога да предприема, за да престанат да ми звънят и законово ли е? Едно е да си лице за контакт и да ти звънят на няколко месеца веднъж, друго е да те тормозят, сякаш аз съм длъжник.

  Писах на А1, но все още нямам отговор.

  Правни мнения, съвети и коментари

  • Здравейте, г-н Лесидренски, правилно сте подал заявление до А1, като ако не получите адекватен писмен отговор, можете да сезирате и Комисията по защита на личните данни, Комисията за регулиране на съобщенията, както и полицията и прокуратурата, защото както описвате, Ви се упражнява телефонен тормоз. Поздрави, адв. Николина Митова тел. 0898 303092

  • 8.7.2020 г. 3:56:26

   Желая да прекратят предсочно договорът си с А1