Проблем с ипотека, заради нотариален акт

martinova3s@mail.bg
01.07.2018г. 04:57:35

Здравейте,  след смъртта на мама, баща ми и брат ми ми прехвърлиха техните 5/6 идеални части на апартамент . Така е записано и в нотариалния акт. Никъде обаче , не е отбелязано , че останала 1/6 си е била моя по наследство и сега се оказа, че този нотариален акт не ми служи за нищо , освен за данъци. Исках да тегля кредит срещу ипотека за закупуване на друг имот , но не мога да докажа , че съм единствен собсвеник. Сега какво да направя ? Нов нотариален акт ли да вадя, някакъв допълнителен документ ли ...

Правни мнения, съвети и коментари

02.07.2018г. 01:40
Здравейте, необходимо Ви е удостоверение за наследници на майка Ви, от което се установява, че придобивате по наследство 1/6 ид.ч. от апартамента, както и предходният нотариален акт за апартамента, който е на името на майка Ви и баща Ви.
martinova3s@mail.bg
03.07.2018г. 02:07
Благодаря Ви, адв. Митова !
vortexggd@gmail.com
14.09.2018г. 06:53
Имам имот в село. Прехвърлен чрез гледане. Баба и дядо ми го прехвърлиха чрез гледане. Те вече починаха и двамата. Във ноториалният акт аз фигурирам като единствен наследник, и майка ми и лелями се отказват от техните идеални части за определена сума когато е направен акта. Трябва ли да вадя някакви документи за да е на мое име? Искам да кандидатствам за кредит срещу имот. Но незнам дали ще ми отпуснат със този нотариален акт. Какво да правя?

Коментар