Казус - Проблем с ипотека, заради нотариален акт

 • Създадено на: 1.7.2018 г. 13:57:35

  Име: martinova3s

  Здравейте, 
  след смъртта на мама, баща ми и брат ми ми прехвърлиха техните 5/6 идеални части на апартамент . Така е записано и в нотариалния акт. Никъде обаче , не е отбелязано , че останала 1/6 си е била моя по наследство и сега се оказа, че този нотариален акт не ми служи за нищо , освен за данъци. Исках да тегля кредит срещу ипотека за закупуване на друг имот , но не мога да докажа , че съм единствен собсвеник.
  Сега какво да направя ? Нов нотариален акт ли да вадя, някакъв допълнителен документ ли ...

  Правни мнения, съвети и коментари

  • Здравейте, необходимо Ви е удостоверение за наследници на майка Ви, от което се установява, че придобивате по наследство 1/6 ид.ч. от апартамента, както и предходният нотариален акт за апартамента, който е на името на майка Ви и баща Ви.

  • 3.7.2018 г. 11:07:36

   Благодаря Ви, адв. Митова !

  • 14.9.2018 г. 15:53:52

   Имам имот в село. Прехвърлен чрез гледане. Баба и дядо ми го прехвърлиха чрез гледане. Те вече починаха и двамата. Във ноториалният акт аз фигурирам като единствен наследник, и майка ми и лелями се отказват от техните идеални части за определена сума когато е направен акта. Трябва ли да вадя някакви документи за да е на мое име? Искам да кандидатствам за кредит срещу имот. Но незнам дали ще ми отпуснат със този нотариален акт. Какво да правя?