Тормоз

dideto_781@abv.bg
26.07.2018г. 02:07:06

Здравейте! Имам нужда от съвет как да постъпя. Случаят е следния:

Живея с  мъж без брак, имаме дете на 5 месеца. Оказа се, че съм една от многото малтретирани жени от "мъже", жена, пострадала от домашно насилие! 

Живея вече всеки ден под страх да не бъда, удряна, скубана, убиждана, унижавана.. Когато бях бременна се случи да ме бие. А наскоро мъжът ми и майка му ме заключиха навън и не ме пускаха при бебето ми, което плачеше на креватчето, казаха, че ще ми го вземат, че съдът ще ми го даде, но те няма да го пуснат да излезе от къщата, в която живеем. Това една майка да чуе тези думи е ужасно просто. А този мъж не става за баща - не се интересува от бебето, не го поглежда, не дава и стотинка за него, изцяло аз се грижа за него и му купувам всичко с парите от майчинството. И също така много пие, често се напива и започва да буйства. Не искам аз и детето ми да живеем в такава среда и под постоянен стрес. Искам да напусна този мъж, но искам бебето ми да е с мен. Но нямам жилище. Ако съм на квартира, но имам условията за живеене за бебето ще ми отнемат ли попечителството над бебето, не искам мъжът ми да ги получи. А той и семейството му са много влиятелни и богати хора, имат много връзки и многократно са ме заплашвали. Мислех, когато ми изтече майчинството да изтегля заем да си купя жилище, но не мога да чакам повече. Какво мога да направя в този случай? 

Правни мнения, съвети и коментари

26.07.2018г. 05:45
Здравейте, във Вашия случай препоръчвам да подадете молба за защита от домашно насилие, заедно със съответната декларация по ЗЗНД. Добре е молбата да бъде съставена от адвокат. Предварително е необходимо да се снабдите с медицинско свидетелство за нанесен побой. По правило родителските права за бебетата се предоставят на майката, като е сигурно, че при издадена заповед за защита от домашно насилие, родителските права ще Ви бъдат предоставени.

Коментар