Съвет за премахване на канализационна шахта в имот

donislav.belev@gmail.com
19.03.2018г. 03:33:19

Здравейте

Имам следния проблем.

Притежавам приземен етаж от много стара къща. В една от стаите по някакви причини има канализационна шахта, която се ползва от къщата зад моя имот. Въпросната шахта е повредена и тече като наводнява приземния етаж моя собственост. Съседите не искат да ремонтират шахтата както и ВиК вдига рамене. От Общината не искат да ми издадат разрешение за ликвидирането й - казват разберете се.

Въпросът ми е Как мога да премахна шахтата на ВиК в моя имот? Ако просто я затапя с бетон (съседите казват че ще ме съдят) какви могат да бъдат последниците за мен? 

Правни мнения, съвети и коментари

19.03.2018г. 04:01
Здравейте!Не Ви съветвам да извършите каквито и да било действия без да уредите отношенията си със собственика на шахтата с влязло в сила решение.Посетете колега адвокат, който да проучи детайлно въпрасо на какво основания шахтата се намира във Вашия имот и чия собственост е тя.Факта, че нарущава безпрепятственото ползване на имота Ви и това, че за Вас се пораждат щети от неизправност на шахтата, говори че имате правно основание за търсене на защита за собствеността Ви. адв.Ивалина Димитрова, 0899783674, Варна, ул."Св.Св.Кирил и Методий"23

Коментар